http://www.mcoba.org

Wednesday, May 7, 2008

Pria kesepian

tekanan buat manusia resah dan hilang pedoman..
namun ada juga yang menjadikan manusia itu lebik baik dari sebelumnya

"You should help ....., at least u do ur part"said someone...
dalam kecil hatiku "WTH!!apekah aku ni duk goyang kaki je di dalam lab ni.." sambil meneruskan ujian Pour Point yang sedang ku buat.
tambah bisikan diriku lagi "yang ko sebelum ni duduk goyang kaki je, then engineer datang bau nak gelabah buat kerja,buat inventori,,"
aku terima dengan hati terbuka
mungkin ini ujian tanpa ku sedari...
mungkin hanya untuk menguji egoku..
hahahahaa....apa ajela..

namun perkara semalam amat melucukan..hehe
memakai coverall di luar tempat keje adalah perkara biasa di sini
restaurant, bank, shopping mall etc...
so masa tengah makan tengah hari di sebuah restoran yang pertama kali ku bertandang,
lepas bayar bil makanan..
salah seorang waitress datang
"kenal abang zam x??"tanya pompuan yang manis jugak mukanya
kitorang terpinga dan tergamam sebentar...siapa abang zam??
hahaha...muka waitress tu dah merah padam bila kitorang xbagi any respons
rupa2nya coverall yang kitorang pakai ni..maybe hampir sama dengan "abang zam"
which dia pikir kitorang maybe dari tempat yang sama..
hahaha....at least something happened that can cheer me up

berkawanlah selagi ada hati,
bercintalah selagi ada yang sudi,
bergembiralah selagi ada insan di sisi
hargailah teman selagi terasa dia bererti..

salam kelana=)

1 comment:

Mr.Wall said...

http://theufoconnection.blogspot.com/